Huisartsen

De huisarts van een donorkind kan op verzoek van het donorkind of de ouders van het donorkind enkele medische donorgegevens (meestal alleen de bloedgroep) opvragen. Het is voor donorkinderen of ouders niet mogelijk om zelf de medische donorgegevens op te vragen.

Donorgegevens opvragen

De huisarts kan donorgegevens opvragen door het 'aanvraagformulier huisarts' in te vullen en aan ons op te sturen. Bij de aanvraag moet een officieel afschrift van de geboorteakte meegestuurd worden. Het donorkind of de ouders van het donorkind kunnen deze opvragen in de gemeente waar het kind is geboren.

Let op: informatie over de aanvraag sturen wij per aangetekende post naar de huisarts. Het CIBG is de afzender van deze belangrijke post, omdat registratie van de donorgegevens door het CIBG verzorgd wordt.

Medische gegevens van de donor

De medische gegevens worden bij de intake van de donor anamnestisch verkregen. Als de anamnese belast is, wordt de donor niet in het donorprogramma opgenomen. Dit is het geval als er ernstige genetische afwijkingen tot en met de derde graad bekend zijn. Doorgaans staan er maar weinig of geen medische gegevens over donoren bij ons geregistreerd.

Voor meer informatie over waar de donor precies op is gescreend, kunt u het beste contact opnemen met de kliniek waar de behandeling heeft plaatsgevonden.