Maatregelen COVID-19 (Corona)virus

De maatregelen van het COVID-19 virus raken ons allemaal. Ook wij werken gezien de omstandigheden vanuit huis. Dit heeft een aantal gevolgen voor onze dienstverlening:

  • Zolang de thuiswerkmaatregelen van kracht zijn is het voor ons niet mogelijk om binnenkomende geboorteaktes te controleren en om de toestemmingsverklaringen van donoren te verwerken. Hierdoor loopt de afhandeling van de verzoeken om donorgegevens helaas vertraging op.

  • De verzoeken om ouderschapsverklaringen kunnen volledig digitaal plaatsvinden. We sturen u de verklaring in een PDF bestand met een wachtwoord. Om de verklaring en het wachtwoord aan u op te sturen hebben wij uw e-mailadres en telefoonnummer nodig. We willen u dan ook vragen zowel telefoonnummer als e-mailadres in te vullen in de aanvraag.

Gevolgen voor uw aanvraag

Bereikbaarheid

We blijven gewoon bereikbaar. Heeft u vragen belt u dan gerust naar 070-340 5540, of e-mail ons naar info@donorgegevens.nl.  

Aanvragen voor een ouderschapsverklaring

U kunt uw aanvraag digitaal blijven indienen via de website. Nieuw is dat we vanaf nu de aanvraag digitaal afhandelen.

Wij sturen de ouderschapsverklaring per e-mail en beveiligen het bestand met een wachtwoord. Het wachtwoord sturen wij per sms naar uw mobiele telefoon. Let op: Vul uw e-mailadres en telefoonnummer in bij de aanvraag. Mocht u dit vergeten zijn, dien dan een nieuwe aanvraag in.

Mocht u problemen ervaren met het openen van het bestand: Voor het openen van het beveiligde PDF-bestand heeft u de laatste versie van de Adobe PDF-reader nodig: “Adobe Acrobat reader DC”.

Aanvragen voor sociale en fysieke donorgegevens door ouders of donorkinderen

U kunt uw aanvraag digitaal blijven indienen via de website. U kunt ook de geboorteakte naar ons blijven opsturen. We kunnen de binnenkomende geboorteaktes op dit moment echter niet controleren. De aanvragen lopen daarom vertraging op. Mogelijk heeft u van ons al bericht gehad dat wij de geboorteakte nog niet ontvangen hebben. U kunt de akte alsnog opsturen, wij zullen de aanvragen in de tussentijd niet afsluiten.

We zijn achter de schermen druk bezig om de aanvragen zoveel mogelijk vanuit huis voor te bereiden zodat we de aanvragen snel kunnen voortzetten wanneer de maatregelen weer versoepelen.

Aanvragen voor persoonsidentificerende donorgegevens

U kunt uw aanvraag digitaal blijven indienen via de website. U kunt ook de geboorteakte naar ons blijven opsturen. We kunnen de binnenkomende geboorteaktes op dit moment echter niet controleren. De aanvragen lopen daarom vertraging op. Mogelijk heeft u van ons al bericht gehad dat wij de geboorteakte nog niet ontvangen hebben. U kunt de akte alsnog opsturen, wij zullen de aanvragen in de tussentijd niet afsluiten.

Op dit moment kunnen we helaas ook de toestemmingsverklaringen van donoren niet verwerken. De toestemmingsverklaringen kunnen gewoon naar ons worden opgestuurd. We zijn achter de schermen druk bezig om de aanvragen zoveel mogelijk vanuit huis voor te bereiden zodat we de aanvragen snel kunnen voortzetten wanneer de maatregelen weer versoepelen.

De begeleidingstrajecten bij Fiom gaan door. Fysieke ontmoetingen en groepsbijeenkomsten binnen de begeleidingstrajecten worden voorlopig uitgesteld en op een later moment ingehaald.